Kurozuka (黒塚)

KUROZUKA

A Kurozuka[1] részleteiben semmi kiemelkedőt nem tud felmutatni, összességében viszont mégis működik, és a 12 rész után már csak azt sajnáljuk, hogy nem volt belőle több.

kurozuka-46878

Nekem így tetszett: 7

A jó: egyedi hangulat, világ.
A rossz: túl rövid, elnagyolt.
És a csúf: felnőtt mese.


Elsősorban anime-rajongóknak ajánlható a Kurozuka, mivel minden ízében japán, és az animék minden fontos megkülönböztetőjegyét magán viseli, de messze nem tökéletes.

kurozuka-46879

Ez nem egy vidám történet. Főhőse Kuro, aki üldözők elől szolgájával menekülve az erdőben egy gyönyörű asszony, Kuromicu házában lel menedéket. Ő a vendéglátásért cserébe csak egy dolgot kér: soha ne nézzenek be a szobájába. Kuro az ott tartózkodás alatt beleszeret Kuromicuba, s ez lesz a végzete.
Kuro egy poszt-apokaliptikus világban ébred fel ismét. Nem emlékszik semmire, mintha minden csak álom lett volna, mégis érzi, hogy minden áron meg kell találnia Kuromicut – de mi lesz, ha sikerül?

kurozuka-46880

A rajzolási stílus a klasszikus animéket idézi, csak itt-ott látszik egyértelmű számítógépes segítség. A színvilág a hangulatnak megfelelően sötét. Szépen kidolgozott képeket kapunk, de az animáció (szinte) soha nem öncélú. Nem is lehet az, mivel játékideje éppen hogy elég a történet elmeséléséhez.

kurozuka-46881

Ez az anime igazán megérdemelt volna 24 részt. A sietség sajnos meglátszik rajta, amennyiben nagyon sok háttér-információ kimaradt, és van egy-két jelenet, ami talán túl hamar véget ért. Ennek ellenére összességében nem panaszkodom. A könyvet[2] azért felvettem az elolvasandó listára.

kurozuka-46882

Hivatkozások:
[1] http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=6098
[2] http://www.amazon.co.jp/黒塚-集英社文庫-夢枕-獏/dp/4087475417/

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s